Valuta til din ferie – Dette skal du vide inden du rejser

Valuta til din ferie

Når du skal på ferie, så skal du selvfølgelig, havde nogle kontanter med, eller et kort du kan hæve/betale med. I dette indlæg vil vi forsøge, at besvare alle de vigtigste spørgsmål du må, havde om valuta til din ferie samt give nogle gode råd.

Skal jeg veksle penge før afrejse?

Langt størstedelen af alle der rejser på ferie, har vekslet kontanter, inden de skal på ferie. Oftest er det også billigste at få vekslet pengene hjemmefra enten ved din bank eller et vekselbureau. Vekselbureauet har typisk den bedste kurs men det dyreste gebyr, hvor banken derimod har den dårligste kurs men den laveste/ingen gebyr. Du kan også hæve penge på rejsedestinationen, men dette er oftest en lille smule dyre end at få vekslet pengene hjemmefra. Hvis du skal, havde vekslet danske penge til den lokalevaluta på rejsemålet, så bør du undgå vekselbureauerne i lufthavnen, da de ofte er dyre end andre vekselbureauer. Der findes som regel en del vekselbureauer på de fleste feriedestinationer, hvor du kan veksle dine penge til den lokalevaluta. Så det burde ikke være noget problem, at finde et vekselbureau udenfor lufthavnen.

Hvad koster det at hæve penge i en hæveautomat i udlandet?

Når du skal hæve penge i en hæveautomat i udlandet, så skal du betale et gebyr, da dit pengeinstitut skal veksle dine danske penge for dig. Hvis du skal hæve penge i udlandet, så er der forskel på hæve gebyret, alt afhængig om det er et MasterCard eller Visa/Dankort, du bruger til at hæve penge med. Hvis du hæver penge med et MasterCard i udlandet, koster det normalt 2% af beløbet eller minimum 50 kr. pr. hævning i gebyr. Bruger du et Visa/Dankort, så koster det normalt 1% af beløbet eller minimum 30 kr. pr. hævning. i gebyr. Så det er altså billigere at hæve penge med et Visa/Dankort, end det er at hæve penge med et MasterCard. På grund af hæve gebyret så bør du undgå at foretage en masse små hævninger, da dette hurtigt kan blive dyrt.

Skal jeg hæve/betale i danske eller lokalevaluta?

Hvis du skal hæve eller betale med kort, så vil du oplevede at hæveautomaten eller betalingsterminalen, vil spørge dig om, du vil betale i danske kroner eller i den lokalevaluta. En tommelfingerregel er, at det som regel er bedste at betale i landets egen valuta, da der ofte bliver lagt nogle procenter oven i, hvis du vælger at betale med danske penge.


«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *