Hvad gør man hvis flyet er forsinket eller aflyst?

Denne artikel er udarbejdet og betalt af hjemmesiden der linkes til i artiklen.

Hvad gør man hvis flyet er forsinket eller aflyst?

Er du på vej på ferie, forretningsrejse eller noget helt tredje, så er det ikke unormalt, at flyet kan være forsinket og i værste tilfælde aflyst. Hvis du oplever forsinkelse eller aflyst fly, så kan du i nogle tilfælde få kompensation, men der er nogle krav, der skal være opfyldt, før du er berettige til kompensation. I denne artikel vil vi redegøre for, hvilke rettigheder du har i forhold til kompensation ved flyforsinkelse eller aflyst fly. I nogle tilfælde kan du få en del penge tilbage, hvis du er opmærksom på, hvilke kriterier der skal være overholdt, når du skal søge om kompensation hos flyselskaberne. Du kan søge om økonomisk kompensation her.

Hvornår har du krav på økonomisk kompensation?

Hvis dit fly er mere end 2 timer forsinket ved ankomst, så kan du havde ret til økonomisk kompensation. Hvor stor kompensation du har ret til, kommer helt an på, hvor du flyver fra og længde på flyveturen. Se i skemaet nedenunder hvilke kompensation du har ret til.

2 timer eller mere for flyruter under 1.500 km – 200 euro (cirka 1.500 kr.)

3 timer eller mere for flyruter på mellem 1.500 km inde i EU og for alle andre flyturer mellem 1500 og 3500 km. – 400 euro (cirka 3.000 kr.)

4 timer eller mere for flyvning til eller fra EU på mere end 3.500 – 600 euro (cirka 4.500 kr.)

Er du forsinket i mere end 5 timer, så har du ret til at få refusion for dine flybilletter eller en returflyvning. Hvis flyselskabet nægter dig adgang til flyet på grund af overbooking, så har du også krav på overstående kompensation. Du har muligvis ikke ret til kompensation, hvis flyselskabet aflyser deres fly 2 uger før afrejsetidspunktet, eller de har foretaget en om bookning af dit fly, som overholder en række krav. Nogle flyselskaber vil tilbyde dig kompensation i form af rabatter på nogle nye flybilletter, men du er ikke forpligtet til at acceptere dette, hvis du er berettig til kompensation. Efter reglerne om flyforsinkelse og aflyste fly så har du ret til en økonomisk erstatning, der bliver udbetalt på din bankkonto. Er flyet blevet aflyst på grund af usædvanlige omstændigheder, så har du ikke krav på kompensation. Disse usædvanlige omstændigheder kan være uvejr, krig eller ulovlig varslede strejker. Hvilke vil sige, at flyselskabet ikke skal betale kompensation på situationer, som flyselskabet ikke selv har kontrol over.


«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *