Camping i Norge

Norge

De norske fjelde, et fantastisk sted at vandre og campere!

Ønsker man sig en lidt vildere form for camping end man finder på en campingplads, er vandrerture en mulighed. I Norge findes der utallige fastlagte vandrerture i fjeldende, hvor man kan nyde den smukke natur og camperer i det fri.

Når man tager på ferie i Norge, skal man være klar over at ens blå sygesikringsbevis, ikke dækker på samme måde som den gør i EU lande. Norge er nemlig ikke med i den Europæiske Union, og dette betyder at ting som hjemtransport ved sygdom, transport til og ra hospital og mange andre ting, ikke er dækket af den danske stat. Det kan derfor anbefales at man køber sig en rejseforsikring, da denne kan gøre at du føler dig tryg når du rejser. En rejseforsikring er ikke nødvendigvis dyr, og koster ofte ikke mere end 2-300 kr. for en uge. Vi anbefaler dig at besøge Cosurance.dk, hvis du er på udkig efter en billig og godt dækkende rejseforsikring. Her kan du se en oversigt over de bedste og billigste rejseforsikringer.

I Trollheimen ligger Innerdalen som er kendt som en af de smukkeste fjelddale i Norge. I dalen ligger Innerdalstårnet som rejser sig 1.394 meter over dalens bund. I bunden af dalen løber en fantastisk å, som får sit vand fra tøsne fra toppen af de omkringliggende bjerge. Dette område er ideelt til en vandrertur som strækker sig over et par dage. Terrænet kan være krævende men der er anlagt stier så man ikke forvilder sig ud i vildnisset.

I Kristiansund er der også mulighed for en fantastisk vandrertur. Fjordruta, som ruten kaldes, består af 190 kilometer mærket rute der snor sig over fjeldrygger og igennem frodige dale. Langs ruten er der opstillet 13 hytter som man kan benytte sig af hvis man ikke ønsker at bo i telt. Terrænet veksler mellem krævende og mindre krævende dele. Hele turen vil tage omkring 14 dage at fuldende, men der er mulighed for at vælge enkelte dele af ruten ud og gå dem.

Vil man hellere køre i bil og have en campingvogn med er en tur på Atlanterhavsvejen måske noget der kunne vække interesse. Atlanterhavsvejen forbinder Kristiansund og Molde og er 8 kilometer lang. Det lyder ikke af meget men der er rig mulighed for at slå sig ned på en af de mange campingpladser i området. Atlanterhavsvejen forbinder en række øer der befinder sig i Atlanterhavet via syv broer. Atlanterhavsvejen er blevet tildelt status som national turistvej på grund af vejens udformning og broerne, samt det imponerende kystlandskab vejen passerer igennem. Kan man lide at fiske er der mulighed for dette på nogle af de udsigtsplatforme som er blevet bygget langs med vejen. Der er også mulighed for at dykke i området, og om sommeren bliver der udbudt daglige dykkerture.

Der er fantastisk smukt i Norge, og en vandrer- eller campingtur er en god måde at nyde naturen på. Så det er bare at kaste sig ud i det, og komme ud og få oplevet naturen på en ny måde.


«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *