Tyrkiet – Guide om Istanbul & Alanya

Tyrkiet

Tyrkiet er et fantastisk feriemål med masser af muligheder. Landet byder på både storbyferier, badeferier og oplevelsesferier, og der er helt sikkert noget for en hver smag. Tyrkiet ligger på grænsen mellem Europa og Asien og er dermed et transkontinentalt land. Tyrkiet har i 2014 et befolkningstal på hele 81.619.392 sammenlignet med Danmarks 5.596.077 indbyggere.

Landbruget i Tyrkiet skiller sig meget ud fra det danske, og det de producerer mest af er tobak, oliven, bomuld, hasselnødder og citrusfrugter. Tyrkiet blev i 2013 vurderes som værende 18. største økonomi ifølge World Bank, og den tyrkiske regering har en målsætning om i 2023 at være blandt verdenens 10 største økonomier. Tyrkiet har et stabilt niveau for arbejdsløshed og inflation og derfor er der en generel international tillid til Tyrkiets økonomi.

tyrkiet

Istanbul

Hovedstaden i Tyrkiet er Ankara, men landets største by er Istanbul, og netop Istanbul er da også et populært feriemål hvis man vil på storbyferie. Byen har meget at byde på og bliver delt af det tyrkiske stræde som deler Istanbul i en europæisk del og en asiatisk del. Byen har derfor også meget at byde på fra begge kulturer. I den Asiatiske del er tempoet generelt set mere afdæmpet og her er der en overvægt af lokal i forhold til turister. Den europæiske del er den der oftest besøges af turister og denne er også delt i to. Den ene del er den gamle del hvor man virkelig kan opleve kulturen og byens charme. Denne del er mest præget af historiske bygninger og traditionelle basarer og markeder. Den anden del er den moderne bydel. Her finder man de store og prangende hoteller og de store shopping centre og moderne restauranter. Man er dog ikke nødsaget til at vælge en del man vil opleve, tværtimod. Jeg vil anbefale at man giver sig tid til at opleve alt de som Istanbul har at byde på. En af de anbefalelsesværdige seværdigheder er den blå moske, og man bør gøre sig selv den tjeneste og besøge den. Det er tyrkisk kultur når det er bedst og den er enormt stor og utrolig smuk.

Alanya

Tyrkiets måske mest populære feriemål. Her får du virkelig oplevelser ang mas. Alanya er en sand badeby med lækre sandstrande og fantastisk blåt hav. Udover strandende bylder Alanya også på et fantastisk byliv med store og fede diskoteker og barer med en intens stemning og stærke drinks. Når det kommer til restauranter er Alanya også godt repræsenteret, her finder du nemlig både internationale restauranter med mad som vi kender som f.eks. bøf eller pasta. Men hvis du vil prøve det tyrkiske køkken hvilket vi anbefaler, så finder du en lang række af restauranter i Tyrkiet som tilbyder traditionelle retter som meze eller dolma.

Hvis der er noget som er bedre ved Alanya end Danmark, så er det vejret i Alanya. Alanya byder på varme, og sol og noget nær ingen nedbør. I sommerdagene kan temperaturerne snige sig op over 40 grader hvilket må siges at være varmere end det vi oplever her i Danmark.

Der er også nok af seværdigheder i Alanya, og ruinerne af den gamle borg er klart et besøg værd. Derudover er der et hav af båd udflugter hvor man kan se Alanya fra et andet perspektiv, og komme ud og bade i det dybe blå hav. Hvis man er heldig er der også mulighed for at se delfiner på turen. Hvis man er mere til fest og farver kan man også komme med på en party båd hvor man fester med andre unge og har det sjovt. Der er også mange dykkerture hvor bådene stiller udstyr til rådighed og man kan vælge at dykke med flaske eller snorkel. Det er klart anbefalelsesværdigt at dykke ned og se på det fantastiske liv under vandet og de smukke omgivelser.


«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *