Kør-selv-ferie i New Zealand

Kør-selv-ferie i New Zealand – et eventyr for livet

Der er flere typer af ferie. F.eks. kan man tage sydpå og holde sommerferie på Mallorca. Det er den slags ferie, som mange danskere holder hvert år. Det er der ikke noget som helt i vejen med. Det er dejligt at trække stikket i en uge og tanke op på sol og afslapning.

Men så er der de rejser, som man ikke lige glemmer igen. Dem der er et eventyr for hele familien, som man vil snakke om resten af livet. Det kunne f.eks. være en rejse om på den anden side af jorden til New Zealand. I denne artikel vil vi give dig gode råd til en kør-selv-ferie i New Zealand.

En tur rundt i dette flotte land i bil eller autocamper er efter vores mening den helt rigtige måde at opleve landet på. I bestemmer selv tempoet og kan enten planlægge hele turen hjemmefra, eller starte ud et sted og tage det hele som det kommer – alt efter temperament, ønsker og behov.

14 dage på Nordøen i eget tempo

New Zealand er et land med en fantastisk natur og et dyreliv vi ikke kender lignende her i Europa. Landet består af to store øer. Sydøen, der er den største og Nordøen. Vi foreslår en tur rundt på Nordøen.

I flyver fra København til Auckland (find billige flybilletter her).

I Auckland anbefaler vi at I lejer enten bil eller autocamper hos Shore Rentals, der er specialiseret i biludlejning i området.

Auckland

Auckland er New Zealands største by, og det er her I begynder eventyret. Auckland er en havneby med en meget hyggelig havn og et hav af skibe og både på havet – derfor kaldes den også for City of Sails. Den største seværdighed er herudover Auckland Sky Tower – landets højeste bygning på hele 328 meter.

Kører I lidt mod nord finder I de flotteste og helt hvide sandstrande, hvor man kan få sin badelyst styret og slikke lidt tiltrængt sol inden turen går videre. Den mest berømte strand er 90 Mile Beach og det er også her I finder Bay of Islands med 1000-vis af små øer.

Rotorua

Nu starter køreturen og går sydover mod Rotorua, der er en af landets mest populære oplevelser. Her er der en enorm vulkansk og termisk aktivitet med boblende og sydense vandhuller og gejsere, som man ellers kun kender dem fra Island. Udover dette er Rotorua også maoriernes hovedstad – og her man kommer tættest på den oprindelige befolknings kultur.

Lake Taupo og Napier

Lake Taupo er New Zealands største sø. Den er omgivet af nationalparken Tongariro og naturen her er mere fantastisk end du kan forestille dig på forhånd. Det er et must see.

Napier ligger på østkysten af Nordøen og er det naturlige stop efter Lake Taupo og Tongariro. Denne by er noget helt særligt, da den oprindelige by blev så godt som totalt udslettet af et jordskælv i 1931. Den blev herefter genopbygget i den for 30’erne typiske Art Deco-stil. Klart et besøg værd.

Omkring Napier er der rig lejlighed for at få aktive oplevelser. I kan ride på heste, cykle, spille golf eller hvad med at besøge nogle af New Zealands berømte vingårde.

Wellington

Sidste stop på rejsen er New Zealands hovedstad Wellington, hvor I kan aflevere bilen og flyve hjem til København fra. Men inden da skal byen opleves.

Wellington ligger helt nede på sydspidsen af Nordøen ud til havet og er omgivet af små frodige bjerge. Tag op på Mount Victoria, hvor I fra et udsigtspunkt kan se hele denne flotte by og de omkringliggende bjerg og landskab.

Er I til museer er der rig mulighed for at besøge en masse af de bedste i landet. Højdepunktet er New Zealands nationalmuseum kaldet Te Papa (vores sted).

Vi håber at I har fået blod på tanden i forhold til at rejse på eventyr på egen hånd i New Zealand – hvad enten I vælger at følge vores ruteforslag eller selv planlægger en helt anden tur i dette storslåede land.


«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *