Gode råd til en tur til Mallorca

Tre gode råd til at få det bedste ud af Mallorca

Den spanske ferieø godt 150 km fra det spanske fastland med omkring 850.000 beboere og en af de travleste lufthavne i Spanien er et hit blandt danskere. I mere end 60 år har øen været blandt favoritterne, når danske familier har skulle vælge sommerferiedestination. Alle de danske rejseselskaber har masser af rejser til øen og udvalget af forskellige muligheder er store, hvilket også betyder at man nemt kan finde billige rejser til øen, også selvom man bevæger sig ind i højsæsonen.

Følg de andre – og forlad dem så

At der er så mange rejser dertil og at øen er så populær betyder naturligvis også, at det er en af de mest turistede øer i Europa. Flere af destinationerne på øen er da også mere eller mindre spoleret, hvis man gerne vil opleve den spanske charme og idyl. Derfor er der også mange, der fravælger Mallorca, men det er en fejl. For selvom det er en af de mest populære øer, finder man masser af af steder fyldt med charme og fantastisk natur, der ikke er overendt at børnefamilier.

Her får du nogle tips til, hvilke steder du bør besøge på Mallorca, og lad det være sagt med det samme, de børnevenlige strande ved Alcudia er ikke blandt, så leder du efter den perfekte guide til en børnefamilieferie, finder du den ikke her. På mange måder kan det anbefales at følge alle de andre til lufthavnen, og så tage den modsatte vej. Øen er lidt større end Fyn og byder på meget mere end grisefest og sangria.

Lej en bil

Mallorca er en ø, der skal opleves i en lejet bil, og meget gerne en cabriolet. Den smukke natur og bjergene på øen indbyder til, at man kører rundt. Desuden er stederne vi anbefaler her, lettest at komme til med bil frem for den nogen gange lidt tilfældige offentlige transport.

Playe de Coll Baix er ikke en af de strande du læser om i rejseselskabernes velkomstmateriale, og det er kun godt, hvilket betyder, at den ikke er overrendt. Den lille godt 200 meter lange ligger mellem Alcudia og Pollença-bugten. Man går gennem en skov for at komme til den, og måske derfor er det lidt en skjult perle.

Es Trenc er en af de smukkeste strande på hele Mallorca. Den er placeret i en nationalpark og der er derfor ingen hoteller, og det er et af de eneste steder på Mallorca hvor dette findes – altså en lang strand uden hoteller. Der er mange der besøger stranden, men det især lokale og turister der ikke nødvendigvis er af den larmende slags.

Valldemossa er en af de smukkeste landsbyer på Mallorca, og selvom turister har fundet vej til den lille by på vestkysten er atmosfæren stadig langt mere afslappet, hvilket nok også hænger sammen med at, der ikke er tale om en badeby, og den derfor ikke besøges så meget af familier med mindre børn.

Kom billigt afsted

Vi anbefaler, at du kommer ud og ser øen, når du er der. Derfor er det ikke så afgørende hvor du bor henne, og derfor kan du også komme meget billigt af sted, hvis hotellet ikke betyder alverden.

Vi fandt en afbudsrejse til Mallorca for 2395 hos Bravo Tours, men gå selv på opdagelse, du kan uden tvivl finde nogle rejser til fornuftige priser.


«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *