Alternative ferie du skal prøve i løbet af dit liv

Alternative ferie du skal prøve i løbet af dit liv

Det fleste kender til den traditionelle ferie – en enkel uge eller to et sted sydpå, hvor du ligger ved poolen og slikker sol størstedelen af turen. Resten af tiden går med at sippe drinks og dase rundt omkring i byen, du bor. Men hvorfor ikke kaste dig ud i noget anderledes, noget sjovere, som uden tvivl vil give dig en på opleveren og som bestemt vil blive en tur, der ikke går i glemmebogen? Der er heldigvis mange alternativer til den traditionelle ferie – her får du en liste over nogle af mulighederne.

 

Overlevelsesweekend i Sverige

Du har måske prøvet at være en tur på Roskilde Festival, været på campingferie eller levet spejderlivet, den gang du var yngre? Det kan have givet dig en lille forsmag på, hvad en overlevelsestur til eksempelvis Sverige vil kunne byde dig – og så alligevel ikke helt.

Flere vælger hvert år at samle vennerne eller familien for at køre op til Sverige, sejle i kano med sin bagage og bosætte sig på små ’øer’, hvor telte bliver slået og bålet tændt.

Disse overlevelsesture er meget mere end kedelig dåsemad og kolde, våde fødder. Disse ture betyder en masse sjov ude i naturen, imens du er afskærmet fra dagligdagen og uden at smartphonen nødvendigvis behøver at være limet til hånden, som den oftest er i hverdagen. Det skal nok være oplevelsen værd, når I sidder samlet foran ilden og selv prøver at kokkerere noget mad på den alternative måde. Så må I vente med luksussen af at kunne google ”pizza Silkeborg”, ”thai Randers” eller ”sushi København”, hvis sulten pludselig skulle melde sig, til I kommer hjem igen.

Interrail

En anden form for rejse, du skal begive dig ud på, er interrail. Det er bestemt ikke kun unge, der har sabbatår, som afprøver dette. Det er ekstremt populært blandt mange forskellige grupper. Her kan du købe et såkaldt togpas og rejse lige derhen, hvor du vil, når som helst. Befinder du dig i en by, du ikke føler, du har fået oplevet fuldt ud, gør det ingenting – du har friheden til at ændre dine planer, som du har lyst. Nemt kan du tage en ekstra overnatning. Samtidigt får du en masse nye venner, som ofte betyder, at du vælger at udskifte nogle af dine oprindelige planer for at følge deres anbefalinger – eller måske endda rejse med dem.

Du kan vælge enten kun at købe et togpas til et enkelt land eller til flere. Det kan være en rejse til Italien eller en længere tur igennem hele Europa. Det kommer an på, hvor lang tid du er afsted, og om du vil opleve mange forskellige lande eller i stedet kun vil rejse et enkelt land tyndt. Disse interrailpas kan købes hos DSB til gode priser, der ikke sprænger budgettet.

Ø-hop

En tredje ting, du skal prøve mindst en enkelt gang, er ø-hop. Det kan gøres i flere forskellige lande – fra Thailand til Fiji og Grækenland, alt efter hvilket land, du brænder for at opleve.

Det kan blive den oplagte getaway med både adventure og afslapning. Denne form for rejse har også den fordel, at selvom du bliver i samme land, får du enormt mange forskellige oplevelser. Ofte har hver ø nemlig også hver sit landskab, hvilket betyder, hver ø har sit at byde på.

Ét sted er der måske hovedsageligt sat tid af til at slikke sol, hvor anden ø i stedet byder på dykning og snorkling og sidste ø opfordrer til klatring og ture til øens vandfald.

Kombiner to forskellige ferier i én

Det kan nogle gange være svært at beslutte, hvilken ferie, du vil på. Vil du på surf-ferie? Skal du leve livet som backpacker og opleve sjove, nye bekendtskaber på diverse hostels? Eller skal den stå på ren afslapning på et femstjernet hotel?

Men du behøver ikke nødvendigvis at vælge den ene ferie til og den anden fra. Hvorfor ikke kombinere flere ferier i én, så du får opfyldt alle dine behov på ferien. Eksempelvis kan en spændende tur være først at bestige Kilimanjaro for derefter at for sig en velfortjent pause og komme helt ned i gear på Zanzibar eller i stedet få oplevet det vilde safari. Der er altså ingen grund til at begrænse dig selv, når du kan få den bedste kombination af begge.

 


«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *