Huskeliste til bilen, når du skal på kør-selv-ferie

Huskeliste til bilen, når du skal på kør-selv-ferie

Rigtig mange danskere tager hvert år på skiferie i vinter- eller forårsmånederne, og ofte kan der spares mange penge ved at gøre turen til en kør-selv-ferie frem for at flyve til jeres destination. Har I valgt at køre i bil, er der dog et par ting, I skal skrive på huskelisten, så I sikrer jer den allerbedste ferie uden ærgerlige uheld eller deciderede ulykker.

Find de rigtige vinterdæk

Til at starte med skal I naturligvis sørge for, at jeres bil har de rette dæk i forhold til jeres valgte destination. Kører I for eksempel rundt i Danmark med helårsdæk i stedet for at skifte sommerdækkene ud med vinterdæk hvert halve år, bliver I selvfølgelig nødt til at investere i et par kvalitetsdæk, der er beregnet til sne og isglatte veje – her er helårsdæk ikke nok. Derudover skal du sikre dig, at de vinterdæk, I sætter på bilen, er godkendt i det land, I skal tilbringe jeres skiferie i. Der kan nemlig være forskellige krav til vinterdæk alt efter, hvilket land I befinder jer i.

Undgå problemer – medbring snekæder

Men trods gode vinterdæk kan I stadig risikere at sidde fuldstændig fast i en snedynge eller, endnu værre – ende i en bilulykke. Selvom det kun drejer sig om førstnævnte, er det træls at starte ferien med et opkald til Falck. Derfor bliver I nødt til at tage jeres forholdsregler, før skiferien begynder, hvis I vil undgå trælse forhindringer og tidskrævende problemer. Det er her, snekæderne kommer ind i billedet, for ønsker I en så sikker og problemfri kør-selv-ferie som muligt, bliver I nødt til at anskaffe jer et par snekæder til bildækkene. En almindelig personbil har normalt kun behov for kæder til to af hjulene, men har I en firehjulstrækker, kan det være nødvendigt at sætte dem på alle fire hjul. Der findes mange forskellige varianter, når det kommer til snekæder. Derfor er det en god ide at finde et par guides eller læse en test af snekæder på nettet, der sammenligner de forskellige på markedet, så I ved, hvilke der passer til jeres behov og bil.

Husk at tjekke bilen inden ferien

Derudover skal du naturligvis sikre dig, at alle andre dele af din bil er klar til at køre rundt i sne og kulde. For eksempel skal I sørge for, at elementer som bilens batteri og viskebladene på for- og bagrude kan klare den pludselige kulde, når I tager på skiferie. Det er vigtigt, at dit bilbatteri er i topform, før det bliver udsat for kulde. I vintermånederne kan man forlænge dets levetid ved at sørge for jævnlige køreture på minimum 30 minutter og måske også sætte en lader på bilen, når den holder parkeret om vinteren. På den måde mindsker du risikoen for, at dit bilbatteri giver op på vej til skibakken. Slidte viskeblade kan nemt knække, hvis de pludselig bliver mødt af en snestorm. Knækker de, begrænser du dit udsyn markant, så sørg for at udskifte dem inden ferien, hvis de er af ældre dato.


«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *