Få inspiration til din perfekte Toscana-ferie

Få inspiration til din perfekte Toscana-ferie

Hvor skal din næste ferie gå hen? Hvis du går og drømmer om sol, varme, fantastisk natur, autentisk kultur, spændende historie og ikke mindst kulinariske oplevelser i verdensklasse, så er Toscana den helt oplagte destination for din næste rejse. Italien har altid været et yderst populært rejsemål for de mange rejseglade danskere, som både i høj- og vintersæsonen drager sydpå for at få lidt sol på de blege kroppe. Men selvom alle veje som bekendt fører til Rom, byder Italien faktisk på en lang række andre forførende områder og feriebyer – heriblandt skønne Toscana. Uanset hvornår på året du rejser til Toscana, og lige meget om du søger smukke strande, bjergtagende landskab, charmerende vingårde, smagfulde italienske delikatesser eller pulserende byliv, er du garanteret en feriedestination, der kan opfylde netop dine behov.

 

Læs med i dette indlæg, hvor vi giver dig inspiration til, hvad Toscana kan byde på, og hvad du med fordel kan overveje, inden du planlægger din perfekte Toscana-ferie.

 

Rigtig god fornøjelse.

 

Fra turistoplevelser og byliv til landidyl og bondegårdsferie

Når du først har lagt dig fast på, at slutdestinationen for din næste ferie er Toscana, er det næste spørgsmål, du skal have afklaret, hvilken type ferie du ønsker, at det skal være. Og her er mulighederne mangfoldige. Toscana tilbyder nemlig et væld af forskellige oplevelser, og der er noget for alle og enhver. Måske du rejser alene eller sammen med din partner og søger en ægte turistoplevelse, der inkluderer pulserende byliv, sightseeing og kulturelle, historiske seværdigheder. Her ville det være oplagt at tage til den fortryllende og romantiske storby, Firenze, den autentiske og gamle middelalderby, Siena, eller opleve turistattraktionen Det Skæve Tårn i Pisa, som er et ”must see”, hvis man bevæger sig på disse kanter. Det kan også være, at du er afsted sammen med familien og ønsker en mere stille, rolig og afslappet ferie ude på landet omgivet af smukke vinmarker, olivenlunde og idyllisk natur. I så fald bør du overveje at tage til Chianti-distriktet, der foruden utallige vingårde og vinslotte også kan tilbyde dig en ægte bondegårdsferie i form af ferielejligheder indrettede i rustik og gammel stil. Toscana har med andre ord noget for enhver smag.

 

Og menuen står på…

Man kan næsten ikke tale om Toscana uden også at nævne det toskanske køkken. Toscana indeholder på det kulinariske område et væld af italienske specialiteter og delikatesser, som ikke kun begrænser sig til den klassiske, italienske pizza. Regionen er verdenskendt for sine mange velsmagende og lokale egnsretter. Prøv eksempelvis den traditionelle forret, ”Crostini di fegato”, brød med en lækker sauce baseret på kyllingelever, smør, kapers, ansjoser og løg eller den populære tomatsuppe, ”Pappardelle al pomodoro”. Hvis du mere er til et saftigt stykke kød, bør du uden tvivl prøve specialiteten, ”Bistecca all Fiorentina”, der består af lynstegt oksekødsbøf serveret med hvide bønner, ovnbagte kartofler eller salat. Og så må vi selvfølgelig ikke glemme den søde tand, hvor den berømte mandelkiks, ”cantucci”, er et must.

Toscana er desuden den perfekte feriedestination for dig, der interesserer dig for og elsker vine. Som én af de to vigtigste vindistrikter i Italien byder Toscana på en hel verden af forskellige rød-, hvid- og rosévine samt et utal af mousserende vine. Du går således aldrig sulten eller tørstig i seng, når du er på kulinarisk ferie i Toscana.

 

Hotel, Airbnb eller feriebolig i Toscana

En af de vigtigste ting, du skal have styr på, når du planlægger ferie, er, hvor du og dine medrejsende skal overnatte. Det kan være meget forskelligt, hvilke behov man har i forhold til overnatningssted, og det afhænger af, hvem og hvor mange man rejser sammen med samt det økonomiske råderum. Heldigvis kan Toscana tilbyde en løsning til de fleste behov – uafhængig af pengepungens størrelse. Hvis du rejser alene eller sammen med få personer, er det måske oplagt at undersøge mulighederne for hotel, hostel eller et fremlejet værelse via Airbnb. Er du omvendt afsted med hele familien eller en større venneflok, bør du måske overveje at kigge på en ferielejlighed eller feriebolig i Toscana, hvor der er mere plads. Inden for kategorien ”Ferieboliger Toscana” har du også mulighed for at investere i noget mere permanent, hvis økonomien er dertil – eksempelvis et feriehus, hvor du deler ejerskabet med andre familier og dermed sparer penge. Mulighederne er mange, og du kan således altid finde en løsning, der matcher netop dine behov.

 

God rejse.


«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *