At rejse er at leve

At rejse er at leve

I H. C. Andersens roman ”Mit livs rejse” fra 1855 skriver han blandt andet:

”Den lykkelige erfaring har jeg gjort, at alt, eftersom kunsten og livet er blevet mig klarere, desto mere solskin er der udefra strømmet ind i mit bryst.”

Selvom det virker som længe siden, at romanen blev skrevet, hvor vi blandt andet også finder det berømte ”At rejse er at leve”-citatet, har mennesket før den tid altid søgt nye horisonter. Det er ikke tilfældigt, at vi mennesker befinder os på de kontinenter, vi nu er på. I tidernes morgen udvandrede vi fra Afrika og spredte os på hele kloden. Den indre nysgerrighed, som hersker i stort set alle mennesker, er tydeligvis ikke til at tage fejl af.

Er din rejselyst ikke til at slukke, kan du pakke kufferten allerede nu

Rejseselskaber tilbyder ofte en masse billige billetter til alverdens byer i hele verden. Disse smut rejser kræver ikke meget tænkning, for det handler bare om at kaste sig selv ud i det. Skynd dig at pakke din kuffert, og oplev verden. Det eneste, som du bør have styr på i forvejen, er selvfølgelig en forsikring, som dækker alt fra hospitalsregninger til aflyste fly.

Afbudsrejser er det nye sort

Ud over at disse ’lige-nu-og-her’-rejser handler om modet og lysten til at rejse øjeblikkeligt, får man ofte mange fordele med. Man kan få en masse eksklusive tilbud under turen, og man kan få eksklusive ophold til meget færre penge. Man får måske også set en by eller et land, man næppe havde regnet med, men som kan overraske på alle parametre, da man ikke bare kan vælge hvad som helst ud fra afbudsrejse-listen. Hvis de ting, som vi lige har nævnt, ikke er en fordel, så ved vi ikke, hvad de er.

Rejser: Det eneste, hvor du kan spendere penge og komme tilbage, rigere end du allerede var

Når vi rejser, udvider vores horisont sig. Vi bliver klogere på os selv som mennesker, andre kulturer og så får vi helt sikkert inspiration til at prøve noget nyt. Både under rejsen, men også når vi kommer hjem. Det kan være, at man får lyst til at dyrke mere af den sport, som man afprøvede i Spanien, eller man får lyst til at lave mad på ægte, italiensk manér. Man kan også blive inspireret til at ville ændre sin garderobe, så man kan være lige så fashionabel som de stilrige franskmænd. Måske er man blevet begejstret for vin fra Chile. Kun fantasien sætter grænser, og vi håber, at du vil åbne dit sind for alle de nye indtryk, som hvert eneste land på hele kloden har at tilbyde.

Har du børn med på rejsen, er det også en perfekt mulighed for at opdrage dit barn til at være åbensindet og frisk på nye udfordringer såsom sprog og mad. Børn er måske endda de individer, som får mest ud af at rejse. Deres sind er så modtagelige for nye og spændende indtryk, så ved at sørge for, at de kommer med på turen, er det næsten garanteret, at de også bliver mere nysgerrige på livet.


«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *