Hold kontakten med venner du har mødt på rejsen

Hold kontakten med venner du har mødt på rejsen

Vi har alle sammen været ude at rejse på et tidspunkt, og lige meget om det har været på sommerferie, vinterferie eller et længere udenlandsophold, møder man en masse mennesker fra forskellige lande og kulturer. Nogle af de bedste venskaber man kan få, får man mens man er ude at rejse. Disse former for venskaber, som er blevet skabt, fordi man har oplevet noget vildt sammen, er nemlig helt unikke og rigtig meget værd. Rejsen ender dog desværre på et tidspunkt, og her kan det være rigtig svært at sige farvel til sine nye venner, fordi man ikke er sikker på, hvornår eller om man kommer til at se dem igen. At holde kontakten med nogen, som bor i et andet land, en anden tidszone og måske endda halvvejs rundt om jorden, kan være virkelig svært. Et langdistancevenskab kan dog heldigvis godt blive holdt ved lige, det kræver bare, at man arbejder for at holde det i gang.

Internettet

Vi er så heldige at leve i en tidsalder, hvor det er lettere at kommunikere med omverdenen, end det nogensinde før har været, og der findes masser af måder, hvorpå man kan holde kontakten. Internettet har gennem tiden redet mange venskaber og forhold, og for de fleste giver det sikkert sig selv, og det er sikkert det første, man kommer til at tænke på, når man tænker på kommunikation. Det bedste ved internettet er, at de fleste har adgang til det på en eller anden måde, og derfor er det garanteret, at dine udenlandske venner også bruger det på en eller anden vis. 

Brug sociale medier

Der er meget diskussion omkring de sociale medier, fordi der både findes virkelig mange fordele såvel som ulemper ved dem, men når det kommer til kommunikation er der altså ingen dårlige ting at sige. Ved hjælp af sociale medier kan man som bekendt kommunikere på alle tider af døgnet og på tværs af landegrænser og kontinenter. Dette gør det altså virkelig nemt at holde kontakten med venner, der bor langt væk. Også dét, at det ikke er nødvendigt, at begge parter skal være online samtidig, er et stort plus. Der findes efterhånden også så mange forskellige former for sociale medier, at det er hundrede procent garanteret, at både dig og dine venner vil finde mindst ét medie, so fungerer godt for jer.

Skype og Face Time er dine bedste venner

Mens sociale medier er mere end tilstrækkelige, når det kommer til at holde kontakten med nogen, der bor langt væk, kan man godt engang i mellem få brug for, at snakke med personen ansigt til ansigt. Dette kan være tæt på umuligt, når man bor så langt væk fra hinanden, men på trods af at man måske bor på to forskellige kontinenter og i to forskellige tidszoner, kan man sagtens snakke sammen på en gratis måde, der ikke kræver, at I rejser langt for at se hinanden. Skype og Face Time er begge velkendte applikationer, som er perfekte til netop dette.

E-mail og sms

Lidt mere formelle men stadig meget brugbare former for kommunikation er e-mails og sms. Sms’er kan være besværlige, fordi det ofte koster penge og kan blive ret dyrt, hvis man sender til én, der bor i et andet land, men kan også være nødvendige, hvis man står i en situation, hvor man ikke har adgang til internettet. E-mails er praktiske, hvis man ønsker at sende meget tekst og på en mere formel måde end over sociale medier. Desuden har alle en e-mail adresse, mens det ikke er alle, der har eller ønsker at have profiler på de sociale medier, så på den måde kan e-mail også være rigtig brugbart.

Se hinanden i virkeligheden

På et tidspunkt bliver det forhåbentlig muligt for dig og dine udenlandske venner at ses igen i virkeligheden, og hvis, eller når, det bliver muligt, skal I helt klart fejre det. Det kan for eksempel gøres ved at holde en sommerfest, hvor I har masser tid til at snakke og hører om, hvad I hver især har foretaget jer siden i sidst sås, samtidig med, at I har det sjovt med fælles venner og bekendte. Få nogle gode drinks og køb isterninger til festen her, og så skal I helt sikkert får en rigtig god og mindeværdig aften i hinandens længeventede selskab.


«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *