5 gode tips til dig som skal på bilferie

5 gode tips til dig som skal på bilferie

Rigtig mange danskere tager hvert år på bilferie. Det er især i sommerperioden, at det er populært at nedlægge mange kilometer for at komme frem til sin destination. Planlægger du at skulle på bilferie i nærmeste fremtid, men har du eksempelvis svært ved at overskue, hvilke ting du skal huske at medbringe eller at tjekke op på, så er der hjælp at hente lige her. Nedenfor finder du nemlig fem gode tips til dig, som skal på bilferie, så læs med, og bliv klogere!

Planlæg ruten hjemmefra

Hvis du skal på bilferie, er det første tip, at du sørger for at finde og planlægge ruten til din destination hjemmefra. Det kan hurtigt blive farligt for dig selv og de andre bilister i trafikken, hvis du har travlt med at kigge på enten en GPS eller et kort, imens du kører. Planlæg derfor ruten i god tid inden afgang, så du har en god fornemmelse af, hvilke afkørsler du eksempelvis skal tage undervejs.

Sørg for, at bilens sikkerhedsudstyr er i orden

Når du bevæger dig ud på længere strækninger, er det især vigtigt, at du har sørget for, at sikkerhedsudstyret i din bil er i orden, hvis nu uheldet skulle være ude. Vær opmærksom på, at der kan gælde forskellige regler for, hvad du skal have med i bilen af sikkerhedsudstyr, afhængigt af hvilke lande du skal køre igennem. Sikkerhedsveste, forbindingskasse, brandslukker samt advarselstrekant er typisk ting, som du skal sørge for at have med i bilen.

Tjek op på udenlandske vejregler

Inden du begiver dig ud på udenlandske motorveje, er det en supergod idé, at du sørger for at tjekke op på, hvilke forskellige vejregler der gør sig gældende i det pågældende land. I nogle lande opkræves der eksempelvis motorvejsafgift.

Skal du på bilferie i vinterperioden, er det desuden vigtigt, at du undersøger, hvordan reglerne for vinterdæk er i de lande, du skal køre igennem. Opfylder dine vinterdæk ikke kravene, kan du erhverve dig nogle nye lige her på faelge24.dk.

Husk at proviantere til de lange køreture

Når du begiver dig ud på lange køreture, kan der hurtigt ske noget uventet. Især hvis du tager afsted i højsæsonen, hvor der er mange andre trafikanter på vejene. Sker der eksempelvis et uheld, kan du risikere at skulle sidde i kø i flere timer i streg. Derfor er det altid en god idé, at du har flere forskellige slags mad og drikke med i bilen i tilfælde af længerevarende kø.

Sørg især for at have masser af vand med i bilen, noget til den søde tand samt noget mere mættende. På den måde er du altså forberedt på eventuelt at skulle tilbringe mange timer i bilen.

Husk desuden altid at have en håndfuld småmønter med i bilen. Det koster nemlig ofte omkring 1-2 euro at benytte sig af toiletterne på diverse rastepladser rundt omkring i verden.

Husk især disse ting

Når du begiver dig ud på en bilferie eller bare en ferie generelt, er der nogle væsentlige ting, som du bare skal huske. Dette gælder eksempelvis sygesikringskort på alle medrejsende, pas, kørekort og valuta/dankort. Husk desuden en original registreringsattest til din bil, som kan være nyttig, hvis der skulle opstå problemer med bilen.


«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *