Disse ting skal du være opmærksom på når du lejer bil i udlandet

Disse ting skal du være opmærksom på når du lejer bil i udlandet

Leje af bil i udlandet skal gerne være en god oplevelse uden nogle skjulte omkostninger eller overraskelser. Mange har prøvet at bestille en bil hjemmefra, og når du skal afhente bilen ved biludlejningsselskabet, så er prisen lige pludselig det dobbelte, da der kommer nogle ekstra ting oven i prisen når du henter bilen.

Hvis du bestiller gennem en tredje part, så skal du være opmærksom på forsikringen

Mange bestiller deres billeje igennem en tredje part, og der er billejen typisk inkluderet en forsikring, men her skal man være opmærksom på, at denne forsikring typisk er igennem tredje parten og ikke biludlejningsselskabet. Når du afhenter bilen ved biludlejningsselskabet, så vil du oftest opleve, at biludlejningsforsikringen vil sælge dig deres forsikring, selvom du allerede har en igennem tredje parten. Hvis du ikke ønsker, at købe deres forsikring, så forlænger biludlejningsselskabet som regel et depositum på 1000-2500 euro, prisen variere efter hvilke bilgruppe du har bestilt. Dette depositum trækker de fra dit kort, når du afhenter bilen, og de tilbagefører pengene, når du afleverer bilen tilbage i samme stand. Mange vælger, at tilkøbe biludlejningsselskabets forsikring, da de ikke har lyst til at give biludlejningsselskabet et depositum på 1000-2500 euro. Men vælger du også en forsikring fra biludlejningsselskabet, så bliver den ”billige” billeje lige pludselig væsentlig dyrere.

Forskellige brændstofpolitikker

Det er vidt forskelligt, hvilke brændstofpolitik det enkelte biludlejningsselskaber bruger, så du bør spørge personen der giver dig bilnøglerne, hvordan bilen skal afleveres tilbage. Der findes tre brændstofpolitikker hvilke er henholdsvis: fuld tank, tom tank eller brændstofmåleren skal stå på det samme, som da i modtog bilen. Hvis du kun skal afsted i få dage, og bilen kun skal bruges minimalt, så bør du ikke vælge en billeje med en tom tank brændstofpolitik, da du risikere at blive ”snydt” for det brændstof du ikke bruger, og du får desværre ikke nogen penge tilbage, hvis du efterlader en bil med en stor mængde brændstof.  

Brug en søgemaskine til at finde den bedste pris på billeje

Der findes en del forskellige billeje søgemaskiner på nettet, hvor bl.a. billeje.info er en af de bedste. Det smarte ved at bruge billeje.info er, at deres søgemaskiner tjekker priserne ved de forskellige biludlejningsselskaber, for derefter at præsentere priserne for dig. Udover du får en billigere billeje ved, at bruge billeje.info så er der også en række andre fordele der kommer dig til gode. Hvis du har lejet en bil igennem billeje.info til, så er du sikker på der ikke kommer nogle uforudsete gebyrer, da de har valgt at inkludere alle gebyrer i prisen fra start. Hvis du bestiller igennem billeje.info får du også tyveri og ansvarsforsikring inkluderet helt gratis. Hvis der sker ændringer eller din rejse bliver aflyst, så er der også gratis afbestilling på din billeje, hvis den er bestilt igennem billeje.info og det er mere end 48 timer til afhentning af leje bilen.

Gebyr på ankomster efter midnat

Skal du hente eller aflevere udlejningsbilen i tidsrummet 23-08, så tager de fleste biludlejningsfirmaer et gebyr på 20-50 euro. Dette gebyr er som regel ikke inkluderet i den pris du får på nettet, med mindre du bestiller direkte på biludlejningsselskabernes hjemmeside. Det er dog ikke alle biludlandsselskaber der taget et gebyr for at komme om natten.  

Tag billeder af bilen før og efter

Det er altid en god ide at tage nogle billeder af bilen før du køre fra biludlejningsselskabet, så du evt. kan dokumentere skader og fejl på bilen, hvis der skulle komme et tvist. Det er også en god ide, at tage nogle billeder af bilen, når du har afleveret den hos biludlejningsselskabet efter lejeperioden. Nogle biludlejningsselskaber giver instrukser til, at lejer af bilen blot skal aflevere nøglen i en nøgleboks, og så kan det være svært at redegøre for evt. skader eller manglende brændstof, hvis biludlejningsselskabet opkræver penge for det. I disse tilfælde er det specielt vigtigt, at dokumentere bilens stand ved aflevering og tag også et billede af brændstofmåleren, hvis der skulle blive uenigheder om hvor meget brændstof der enlig var på bilen.

Tjek kundeanmeldelser af biludlejningsselskabet

Det er ikke alle biludlejningsselskaber der er lige gode, og service-minded så du bør altid tjekke kundeanmeldelser på det biludlejningsselskab du overvejer at leje en bil fra. Der findes flere steder på nettet, hvor du kan læse kundeanmeldelser på de forskellige biludlejningsselskaber. Nogle af de bedste og mest troværdige steder du kan, læse kundeanmeldelser er Trustpilot, Tripadvisor eller Google Reviews. Hvis du besøger en af de tre sider med kundeanmeldelser og søger efter biludlejningsselskabet du overvejer at bruge, så kan du hurtigt danne et overblik over om det er et godt eller dårligt biludlejningsselskab. At bruge lidt tid på at undersøge biludlejningsselskaberne kan være godt givet ud, da du undgå en dårlig start på din ferie, ved at vælge et biludlejningsselskab med gode kundeanmeldelser.


«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *