4 gode grunde til at du skal vælge Egypten til din næste dykkerferie

4 gode grunde til at du skal vælge Egypten til din næste dykkerferie

Egypten har nogle gode forhold for en dykkerferie, og der findes mange gode dykkerspots i Egypten, så pak dykkerudstyret og tag på en uforglemmelig dykkerferie til Egypten. De mest kendte feriebyer til en dykkerferie er Sharm el Sheikl, Dahab og Hurghada. Fra disse byer vælger de fleste at bevæge sig ud på en dykkertur om morgenen, nogle af de gode dykkerspots ligger tæt på disse feriebyer, og andre ligger flere timers kørsel væk. Det Røde Hav der ligger op ad Egypten, er velsignet med varmt og klart vand, hvilke skaber nogle gode rammer for dykning. Derudover er livet under vandet fantastisk, og du finder både flotte fisk og farvestrålende koraller. Der findes også flere spots, hvor i kan dykke ned til gamle skibsvrag og udforske dem. Der findes altså utallige gode grunde til, at vælge Egypten til en dykkerferie og der er noget for enhvers smag.

1. Perfekte dykkerforhold

Dykkerforholdene i det Røde Hav er idyllisk, og vandtemperaturen er sjældent under 22 grader i vintermånederne, og i sommermånederne er vandtemperaturen helt oppe på 30 grader. Disse gode vandtemperaturer gør det muligt at dykke i flere gange og i længere tid uden at blive nedkølet. Normalt er vandet i det Røde Hav også meget klart, hvilke giver en fremragende synlighed under vandet og i nogle tilfælde, kan du se helt op til 40 meter frem.

2. Spektakulære rev

Det Røde Hav er kendt for at havde et spektakulære rev, der har mere end 220 forskellige arter af hårde og bløde koraller. Dette økosystem er med til at tilbyde mad og husly til mere end 1.100 forskellige arter af fisk. Disse utrolige flotte rev er også ideelt til at tage nogle flotte fotos under vand. Der findes flere nationalparker i Egypten, hvor i kan opleve de smukke og uforglemmelige rev.

3. Mød nogen af verdens mest spændende dyr

Et dyk i det Røde Hav giver mulighed for at møde nogle af havets mest spændende dyr såsom; hajer, dugong og mange andre spændende dyr. Hvis du godt kunne tænke dig at svømme med hajer, så er de sydlige rev Brothers, Daedalus og Elphinstone gode til dette. Der findes også instruktører på disse spots, der kan vejlede dig i dit besøg med hajerne.

4. Historiske skibsvrag

Det Røde Hav er også en populær destination til vragdykning, og har flere verdensberømte skibsvrag. Det mest ikoniske skibsvrag i det Røde Hav er uden tvivl det amerikanske handelsskib Thistlegorm, som blev brugt til militær brug i 1940. I oktober 1941 blev Thistlegorm angrebet af tyske bombefly, der sank skibet med deres bomber. I dag finder du Thistlegorm 30 meter nedenunder vandoverfladen og på et dyk ned til Thistlegorm, vil du kunne se krigsskatte, motorcykler, våben og pansrede biler.


«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *