5 ting du skal opleve i Ubud på Bali

5 ting du skal opleve i Ubud på Bali

Ubud er en spændende by på Bali, som du absolut skal besøge, hvis du rejser til Bali. Ubud er en gamle traditionel og kulturel by beliggende i den centrale og bjergrige del af Bali. Landskabet i Ubud er frodigt, og du vil finde mange flotte grønne dale og vilde floder i og omkring Ubud. Mange besøger Ubud på grund af byens atmosfære, som mange beskriver som at være den ægte Bali atmosfære. Ubud er også kendt for at være Balis hjerte, og centrum for nogle af øens mest kulturelle oplevelser i form af gamle templer, kunst, lokale madspecialiteter mv. Du kan sagtens besøge Ubud en enkelt dag, men langt de fleste bliver i byen minimum 2-3 dage, da der er mange ting at opleve i Ubud og omegn. Uanset om du vælger en dagstur til Ubud, eller vælger at overnatte i byen i flere dage, så bliver du nød til at udforske nogle af byens højdepunkter. I denne artikel vil vi lave en samling af 5 ting du skal opleve, hvis du besøger den charmerende og magiske by Ubud.

1. Mød aber i Monkey Forest

Hvis du er i Ubud, så skal du besøge Monkey Forest, og som navnet antyder, så er Monkey Forest en skov fyldt med aber. Denne Jungle sjov er beliggende midt i Ubud centrum, og i Monkey Forest finder du flotte templer, 186 forskellige typer af træer, og omkring 700 aber. Aberne er ikke spor bange for menneskerne, der besøger Monkey Forest, og du vil kunne opleve aber der hopper ned i dit hoved, eller at aberne stjæler din vandflaske, eller andet du har i hånden. Så hvis du besøger Monkey Forest, skal du passe godt på dine ting, så du ikke risikere, at en abe stjæler din mobil, smykker eller solbriller. Vil du gerne give aberne mad, så må du ikke selv medbringe mad til dem, men du kan derimod købe mad til aberne i en butik i Monkey Forest.

2. Kom helt ned i gear med massage, yoga eller meditation

I Ubud findes der utallige steder, hvor du kan få massage nogle af bedre end andre, men prisen på massage ligger som regel også under 100 kr. Hvilke er en del billigere, end hvad en massage koster i Danmark. Ubud er meget spirituelt, og der findes derfor også mange steder, hvor du kan prøve yoga eller meditation. Der findes forskellige klasser, så det er ligegyldigt, om du er nybegynder eller øvet, så kan du sagtens, finde en klasse der passer til dit niveau i Ubud.

3. Det er obligatorisk at besøge rismarkerne i Ubud

Der findes mange rismarker i og rundt om Ubud, og hvis du skal til Ubud, så er det obligatorisk at besøge en af disse smukke rismarker. Uanset hvor du befinder dig i Ubud, så er der ikke langt til den nærmeste rismark. Den mest populære rismark i Ubud er Tegallalang, som ligger et lille stykke nord for Ubud. Der findes flere guider i Ubud, der med glæde vil vise dig disse smukke rismarker, men du kan også sagtens udforske rismarkerne på egen hånd, hvis du hellere vil dette.

4. Prøv de lokale madspecialiteter

Ubud har utrolig mange spisemuligheder, så vil du give dine smagsløg en på opleveren, så er Ubud det rigtige sted at prøve det. I byen finder du alt fra Michelin restauranter til små cafeer der kun servere veganske retter. Kunne du godt tænke dig at prøve kræfter med det Balinesiske køkken, så findes der flere steder, der tilbyder at give dig et kursus i Balinesisk madlavning. Dette er en utrolig sjov og lærerig oplevelse, og hvis du har god tid på dit besøg i Ubud, bør du booke et madlavningskursus.

5. Besøg Pura Taman Saraswati

Pura Taman Saraswati er et tempel, der er beliggende midt i hjertet af Ubud. Templets navn stammer fra den hinduistiske gudinde Dewi Sarawati, som er visdommens og kunstens gudinde. Hvis du besøger Ubud, så kommer du ikke udenom, at skulle besøge templet Pura Taman Sarawati. Regelmæssig kan du se danseforestillinger ved templet når natten falder på, disse danseforestillinger er gratis, og værd at opleve. Hvis du har tid nok i Ubud, bør du altså besøge templet to gange. Første gang bør være dagen for at udforske selve templet og anden gang om natten for at opleve de lokales danseforestilling.

Denne artikel er lavet i samarbejde med  Escapeaway

Skal du bestille ferie til den fantastiske ø Bali, så tilbyder Escapeaway færdige pakkerejser, hvor fly og hotel er inkluderet. Men ønsker du en mere skræddersyet rejse, der bliver sammensat, ud fra dine ønsker til en ferie til Bali, så tilbyder Escapeaway også dette. Du kan også finde billige rejser med Escapeaway til andre destinationer end Bali.


«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *