2 seværdigheder du skal opleve i Galle på Sri Lanka

2 seværdigheder du skal opleve i Galle på Sri Lanka

Er du ude, at rejse i Sydasien så bør du besøg Galle på Sri Lanka. Galle er en lille by der ligger 119 kilometer fra Colombo, som er den største by på Sri Lanka målt på befolkning, og det er også den by du flyver til, når du skal besøge Sri Lanka. Galle ligger på den sydlige kyst af Sri Lanka og denne lille by, tiltrækker hvert eneste år nye turister fra hele verdenen. Selvom Galle ikke er en særlig stor by, så findes der mange forskellige seværdigheder i Galle. En af byens varetegn er Galle Fort, som også er placeret på UNESCO “World Heritage Site”. I denne artikel har vi samlet to gode seværdighed, du skal opleve når du besøger Galle på Sri Lanka.

Galle Fort

Galle Fort ligger tæt på Galle-bugten, og i 1588 startede nogle portugiser med, at bygge det vi i dag kender som Galle Fort. I løbet af 1600- tallet overtog hollænderne Galle Fort, hvor de udbyggede fortet, med bl.a. højere mure, da de oprindelige mure ikke var høje nok ifølge hollænderne. Galle Fort står den dag i dag stadig pænt og vedligeholdt, hvilke skyldes det omfattende genopbygningsarbejder der er udført af den arkæologiske gruppe i Sri Lanka. Regering i Sri Lanka og mange af de hollændere, der stadig ejer nogle ejendomme inde Galle Fort, har haft store ambitioner med Galle Fort, og havde et ønske om, at Fortet skulle blive et af verdens moderne vidunder. Fortet er også blevet anerkendt af UNESCO, og er blevet placeret på “World Heritage Site”. Galle Fort er også kendt som det Hollandske Fort.

Den hollandske reformere kirke

Den hollandske reformerede kirke der er beliggende inde i Galle Fort, der også er kendt under navnet Groote Kerkis. Denne kirke er en af de ældste protestantiske kirker, og blev oprindeligt bygget i år 1640 og efterfølgende renoveret i 1752 til sin nuværende tilstand. Det er ikke svært, at finde kirken i Galle , da den er beliggende på hovedvejen til Galle Fort tæt på indgangen. Denne kirke antages, at være den tredje ældste bygning i Galle Fort. Kirken står på det højeste punkt i Galle Fort, hvilke er 12 meter over havets overflade.


«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *