Tre alternative skiferiedestinationer

De tre mest populære skiferiedestinationer

Undersøgelser fra 2017 viser, at de tre mest populære skiferiedestinationer hos danskere er Trysil i Norge, Isaberg og Vallåsen i Sverige. Leder du i stedet efter en destination, som ikke er proppet med andre danskere, så kan du med fordel læse videre. Vi giver dig nemlig tre alternative skidestinationer, som du kan tage i din overvejelse, når du skal booke din skiferie.

 

Skotland: Cairngorm Mountain

 

Storbritannien er måske ikke det første sted i verden, der popper op i hovedet, når man tænker skiferie, men Skotlands Cairngorm Mountain er virkelig en oplevelse værd. Storbritannien har faktisk rigtig mange skidestinationer, men blandt alle dem, er Cairngorm Mountain det klart mest populære. Udsigten fra toppen af de snedækkede bjerge er fantastisk, da man kan kigge ned på det ellers grønne landskab for neden af de skotske Highlands. Resortet som holder til her, har en meget professionel skiskole, som man sagtens kan overlade børnene hos! Turen derop er derudover en oplevelse i sig selv, da man er nødsaget til at tage Skotlands eneste togbane.

Afterskiing i Storbritannien er altid en fest og Cairngorm Mountain er ingen undtagelse. Dette betyder, at det bestemt også er egnet til familier, hvor børnene er lidt oppe i årene.

 

Finland: Saariselka

 

Er du vild med den finske kultur og interesseret i en skiferie, som indeholder mere end bare skiløb? Så er Saariselka i Lapland det ideelle sted for dig og din familie at besøge. Afterskiing står nemlig her på spisning af lokalt rensdyrkød efterfulgt af finsk tango, der virkelig giver dig indblik i de værdsatte traditioner i den lille landsby. Udover skiløb tilbyder de her snescooter safari i det vilde landskab, ture i ægte husky slæder og meget mere. Ydermere har du mulighed for at se nordlyset, hvilket i sig selv er en oplevelse, der for mange er rigtig fristende!

For danskere er Finland et perfekt land at tage på skiferie i, da det tager ingen tid at komme dertil. Det betyder tilmed, at det ikke er særlig svært at finde de billigste flybilletter, når rejsen skal bookes.

 

Slovenien: Kranjska Gora

 

Hvis man, som det også var gældende for forrige destination, er tiltrukket af unikke kulturer, der er svære at finde andre steder i verden, kan man med fordel besøge Kranjska Gora. Her finder man nemlig en kultur, der både har germanske, romanske og slaviske særpræg. Derudover er skiløjperne, som når helt op til 1215 meters højde, helt fantastiske og egnet perfekt til de erfarne skiløbere såvel som nybegynderne. Kranjska Gora ligger inde med 18 skiløjper, som de bestemt godt kan være stolte af.

Som du nok havde gættet, er priserne her meget lave og det er bestemt ikke umuligt at booke en hel uges skiferie for omtrent den samme pris som én dags ski på mange af de populære skidestinationer. Ved en ferie hertil kan du derfor nyde en helt unik oplevelse for meget få penge.

Ovenstående destinationer er blot eksempler, men de har alle en ting til fælles og, som er, at de rent geografisk ikke er langt væk fra Danmark. Der findes mange andre destinationer tæt på Danmark, som er ideelle at tage en miniferie på ski på. Ovenstående eksempler er dog gode at skrive bag øret, hvis man ønsker at finde et sted, hvor de fleste danskere ikke tager hen.


«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *