Top 3 Destinationer for Digitale Nomader 2015

Top 3 Destinationer for Digitale Nomader 2015

Backpacking og rygsækstur i fjumreårene efter gymnasiet har fået konkurrence fra en ny type rejsende: de digitale nomader. Rygsækken er der stadig, men mor og fars penge er skiftet ud med freelance indkomst og hjemkomsten er udsat på ubestemt tid. Planen er at opbygge en online forretning der kan finansiere rejser og det gode liv i oftest billige byer, hvor huslejen er lav og pengene kan bruges til at udvikle forretningen uden at leve som en munk.

Med sider som Nomadlist.io og TropicalMBA.com er det nemt at få gode råd til hvor og hvordan. Hvis det er noget der frister dig, får du her 5 gode steder at slå dig ned i 2015. Alle steder lever op til følgende krav:

  • Billige leveomkostninger
  • God infrastruktur og stabilt internet
  • Masser af andre online entreprenører
  • Bedre vejr end i Danmark

1. Chiang Mai, Thailand

Chiang Mai er Thailand’s næststørste by, beliggende helt i Nord-Thailand blandt bjerge og jungler. Hvis der er en by der er blevet eksemplet på den digitale nomade livsstil, så er det Chiang Mai. Modsat Bangkok i syd er her stadig meget billigt at bo, en fin lejlighed kan fås for 1000 kr. om måneden og andre leveomkostninger er lave.

Chiang Mai er ikke en storby som Bangkok og livet leves meget langsommere. Det er der mange der rigtig godt kan lide og byen har en meget stor gruppe af udlændinge der arbejder freelance på nettet, samt en ret stor gruppe IT iværksættere, og også en hel del danskere blandt andet Kristian Ole, der blogger på http://nordthailand.dk/. PunSpace Co-Working er blevet centrum for mange digitale nomader.

2. Ho Chi Minh

Ho Chi Minh er byen formerly known as Saigon. Vietnam er et hot rejsemål. Relativt uspoleret i forhold til Thailand og en hel del billigere. Ho Chi Minh er blevet lidt af et hit blandt mere eventyrlystne digitale nomader. Her er der ingen skytrain og metro, så det kræver lidt mere at komme rundt. Hvis du overkommer en smule begynder vanskeligheder, så er der til gengæld masser at komme efter i byen. Saigon var tidligere hovedstad i Fransk Indokina og franskmændenes indflydelse ses alle steder med brede træplantede boulevarder, parker og klassisk fransk arkitektur. Det giver lige præcis en modvægt til larmen og osen fra de millionvis af scootere.

Ho Chi Minh er billigt, omtrent samme pris som Chiang Mai og du slipper for horderne af turister, men det kræver lidt mere at slå sig ned.

3. Budapest, Ungarn

Budapest er en overset perle. Byen har det hele, godt vejr med masser af solskin, lave priser (rigtig lave), masser af hurtig internet og arkitektur der fuldt kan måle sig med andre europæiske storbyer. Budapest er kommet på landkortet som et sted der tilbyder virkelig god value for money for dem der vil spare penge og arbejde på nettet, men samtidig være centralt i Europa. Budapest er faktisk to byer, Buda på vestsiden af Donau og Pest på østsiden. Sidst jeg tjekkede var AirBNB meget billigt og det var muligt at få helt fine store lejligheder i centrum for omkring 150kr pr. nat. Der er masser af udenlandske freelancere og iværksættere i byen og en klar stemning af det er et sted på vej op.

4. Prague, Tjekkiet

Prag har længe været på landkortet for danskerne, og ikke kun for det gode. Især er byen kendt for stedet hvor danske gymnasieelever giver den gas i vinterferien eller som udflugt for ture med gutterne. Men Prag er en fremragende by at bruge et par måneder eller mere i mens du arbejder på din online biz. Der er flere gode co-work spaces og rigtig, rigtig mange freelancere fra hele verden. Det koster en del mere at bo i Prag end i Budapest, regn med omkring 3-4000kr om måneden for at bo centralt. For det får du en by der aldrig sover og som ubetinget har noget af Europas smukkeste arkitektur.

Sidst må ikke glemme at Tjekkiet er kendt for deres fremragende øl, hvor Staropramen er det mest kendte. Og så er øl billigt, hvis du betaler mere end 15 kr. for en halv liter i en bar – så er du blevet snydt! Giv Prag og Tjekkiet en chance.

5. Bangkok, Thailand

Vi slutter af hvor vi begyndte: i Thailand. Bangkok, Thailand’s pulserende og kaotiske hovedstad, er stadig meget populær blandt online entreprenører og freelancere. Hvis Chiang Mai var byen hvor det hele foregår i langsomt tempo, så er Bangkok det modsatte, her er der altid gang i det. Had eller elsk byen, det er sjældent midt imellem.

Bangkok er billig, men ikke lige billig som Chiang Mai. Dem der vælger Bangkok fremhæver ofte det gode natteliv, de mange restauranter og at der altid venter en ny opdagelse rundt om hjørnet.

Om Skribenten: Erik arbejder som affiliate marketer og rejsekonsulent for UniqueTravel.dk


«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *