Rejser er godt for dit helbred!

Videnskab: Rejser er godt for dit helbred!

Kender du det, at du netop er kommet hjem fra en rejse, du føler du har mere energi end nogensinde før, du føler dig glad og bare godt tilpas. Det er ikke helt tilfældigt at du føler sådan lige efter din rejse, for ifølge videnskaben så er rejser og oplevelser sundt for vores helbred.

Det er den anerkendte psykoterapeut, Christine Webber, som over en længere årrække har forsket i hvad rejser og oplevelser betyder for vores helbred og sundhed, læs mere her.

Ferie kan sænke dit blodtryk

Du tænker måske, ja selvfølgelig, for på en ferie laver jeg ikke noget, jeg ligger ved poolen hele dagen, så ja selvfølgelig bliver mit blodtryk lavere.

Men man undersøgte personer som havde været ude at rejse mindst en gang på et år og sammenlignede deres data med personer som blev hjemme og arbejdede mens alle andre var på ferie.

Resultaterne var klokke klare, dem som tog sig tid til at slappe af og nyde en god ferie med en partner eller deres børn oplevede markant lavere blodtryk og mere energi i løbet af dagen i en lang periode efterfølgende.

Rejser kan give bedre søvn

Der var ikke så meget slinger i valsen, resultaterne af undersøgelserne viste også at folk som ikke tog sig tid til ferie, oplevelser og rejser havde generelt nogle dårlige søvn rytmer, de blev lettere stresset og var mere irritable overfor selv helt små og unødvendige ting.

Vi ved allesammen hvor vigtigt det er med god søvn, de dage hvor vi sover godt igennem, har vi tendens til at være gladere og have mere overskud, god søvn kan samtidig få os til at præstere bedre på arbejdet, så begundelsen for ikke at holde ferie, holder ikke rigtig vand.

Aktive ferier er vejen frem

Det kan selvfølgelig være både lækkert og tiltrængt at bruge en hel uge i en pool, men hvis du virkelig gerne vil optimere din sundhed, så bør du vælge en aktiv ferie og gerne sammen med andre mennesker du holder af.

Det kan være så simpelt som at gå lange ture ved stranden, cykle en tur i bjergene, tag en løbetur eller benytte sig af hotels fitnessfaciliteter. Der er i hvert fald altid mulighed for at få rørt kroppen og holde sig i god form.

Hvis du har mulighed for det, så hold en aktiv ferie med hele din familie, det gør at i nemmere kan holde hinanden op på at det skal være en aktiv ferie og i kan hjælpe hinanden til at vælge salaten frem for den usunde kost.

Få flere oplevelser i hverdagen

Som ofte rejser vi kun 1-2 gange i løbet af et år, men hvis du sørger for at få flere oplevelser ind i din daglige kalender, så kan du på den måde optimere din sundhed gevaldigt.

Det behøves ikke være store oplevelser hver gang, bare du føler at du hele tiden lære nyt og oplever. Hvis du er tom for ideer, så tjek Gavespot.dk her kan du finde oplevelsesgaver til både ham, hende og par. Der er mere end 100 forskellige oplevelsesgaver, så mon ikke du kan finde noget interessant.


«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *