Gode skidestinationer i Europa

Gode skidestinationer i Europa

Der er en masse gode skiferie destinationer rundt omkring i Europa.

Lande med gode destinationer

De gode skilande i Europa er Frankrig, Østrig, Italien, Sverige og Norge.

Min personlige favorit er Frankrig, Frankrig har en masse destinationer hvor det meste af skiløbet er i over 2000 meters højde. Frankrig har blandt andet Val Thorens, Val d’isere, Avoriaz og Alpe d’huez som er klasse destinationer til unge mennesker, da der er massere af natklubber og afterskisteder.

Østrig er en god familie destination, hvor lejlighederne og hytterne er super hyggelige. Du finder sjældent så gode wienersnitzler med smørsauce og pommes som i Østrig. Derudover er der Wagrain som er danskernes mest besøgte destination i Østrig. Er man til ski først på sæsonen så er Sölden et godt bud på en skiferie i oktober eller november. Udover det er områder i Østrig kæmpe store skiområder, som er lagt sammen, områderne hænger ikke sammen, men det er flere byer som ligger tæt på hinanden som danner rammerne for ex. Ski Amadé.

Italien, har det største skiområde i verden mål på km. Dolomitterne råder over 1200 km pister. Der er en masse mindre områder, så det vil være optimalt at have en bil med, Canazei er det mest kendte område i Dolomitterne. Italien er li med god vin og pasta pizza på restauranter, samt gode gastronomiske oplevelser og det finder man rundt i hele Italien, uanset hvilken destination man vælger.

Norge, danskerne valfarter til Norge for at komme på skiferie, de fleste ældre og familier med små børn tager til Norge for at stå på ski, langrend eller snowboard. Grunden til de tager nordpå fordi turen ikke er så lang, områderne er ikke så kæmpe store, også er der hyggelige Norske skihytter. De mest besøgte destinationer i Norge blandt danskerne er Hemsedal, Trysil og Geilo.

Sverige, er ligesom Norge nemt tilgængeligt og derfor er der flere danskere der blot tager weekend skiture til Sverige, da det er nemt at køre der op hvis man kommer i tanke om man vil det en onsdag, så tager de fleste en forlænget weekend. De gode større områder i Sverige er Åre, Branäs, Idre Fjäll, Sälen.

Vil du læse mere specifikt omkring destinationer fra hele verden, så tjek Skier.dk

Min 2 personlige favorit destinationer

Val Thorens, er en klart nummer 1. Det skal dog siges at vi fik i mens jeg var der også over 1 meter sne. Men området er så gennemført, det nyeste område dernede Orelle ligger sådan at om morgen og om efter middagen har man sol derover. Afterski i Val Thorsens er blandt det bedste i verden, La Folie Douce ligger helt perfekt og oplevelse man får der er unik.

Tignes/Val d’isere, må siges at være nummer 2. Det er et kæmpe område som hænger sammen og lifterne er hurtige. Der er massere af butikker og spisesteder. Det er en hyggelig by, man kan også vælge at bo i Val Claret, som er lidt billigere en Tignes eller Val d’Isere.


«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *