Argan olie er blevet et levebrød for marokkaner

Argan olie er blevet et levebrød for marokkaner

Træet Argania Spinosa vokser vildt rundt omkring i Marokko, og træet vokser specielt godt i den sydvestlige del af Marokko, og har gjort det i mere end 60 millioner år.

Argania Spinosa findes hovedsageligt to steder i verden, hvor det ene sted er Marokko og det andet sted er Mexico.

Men der er dog en væsentlig forskel, på Argania Spinosa træer der vokser i Mexico, og Argania Spinosa træer der vokser i Marokko.

Argania Spinosa træet i Mexico får nemlig ikke de frugter med kerner, som bliver brugt til Argan Olie, men det gør Argania Spinosa træerne i Marokko.

Disse Argania Spinosa træer har haft stor indflydelse på Marokkos økonomi, hvilke betyder, at der er mindre arbejdsløshed og gennemsnitindkomsten er steget de senere år, i takt med at Argan olien er blevet mere anerkendt og populær.

Dette mægtige træ som bliver op til 2-300 år gammelt, er på UNESCO’s liste over truet træsorter, hvilket betyder at Argania Spinosa træet ikke må fældes.

Der bliver også gjort en aktiv indsat på, at plante flere Argania Spinosa rundt omkring i Marokko, for at undgå udryddelse af denne sjældne træsort.

Den eksklusive og eftertragtet olie der bliver udvundet­ af frugtens kerne, har vist sig at være effektiv imod slidgigt, fedme, hjerte- kar sygdomme, hudlidelser, og nogle former for kræft.

Ud over disse helbredsmæssige og forebyggende effekter så bliver Argan olien også flittigt brugt som alternativ til skønhedsprodukter.

Sådan tjekker du om Argan olien er ægte

Hvis du har købt 100% ren og ægte Argan olie, så vil olien havde en gylden farve, og i produktet kan der også forekomme komme bundfald fra kernerne, der bliver brugt til at udvinde Argan olien.

Hvis det produkt du kigger på, er både gyldent i farven, og har lidt bundfald, så er der stor chance for, at du er ved købe er 100% ren og ægte Argan olie.

Disse to ting du kan kigge efter, bevidner også om at produktet er naturligt og uden tilsætningsstoffer, ligesom vi kender fra andre blandingsprodukter.

Hvis Argan olien lige er blevet tappet på flaske, så kan det godt være mere gennemsigtigt end gyldent, men efter 1-4 uger så vil olien blive mere gylden i farven.

5 gode grunde til du skal købe Argan Olie

Der findes mange gode grunde til at købe ægte Argan olie, og vi vil komme med nogle af de mest anerkendte fordele, du får ved at bruge Argan Olie i din daglige rutine.

1. Fugter hud og hår

Argan olie har et højt koncentrat af vitamin-E, som er en fedtopløsende antioxidant, som er det der giver den fugtgivende effekt, du vil opleve ved brug af Argan olie.

Den fugtgivende effekt kan både opnås med cremer, olier, shampoo, mv, men kan også opnås med piller med Argan olie, der skal tages oralt.

Mange større producenter har også fået øjnene op for Argan oliens fugtgivende effekt, og Argan olien bliver derfor brugt til mange forskellige kosmetiske produkter.

2. Giver en anti-aging effekt

Et nyere studie har vist, at Argan olien har en anti-aging effekt, og folk der ønsker denne anti-aging effekt, kan med fordel bruge en kombination af kosmetiske produkter og piller med Argan olie.

Denne kombination af kosmetiske produkter og Argan olie i pille form, har i et studie vist sig at give brugerne en signifikant stigning i hudens elasticitet.

3. God til beskyttelse og behandling af solskader

Argan olien har en beskyttende effekt mod solskader, og forebygge forbrændinger og pigmentforandring fra solskader.

Det er primært antioxidanterne i Argan olie, der bidrager med denne beskyttende effekt mod solens stråler.

Nogle forskere skønner endda, at Argan olien kan være forebyggende på udvikling af hudkræft.  

Befolkningen har i mange år brugt Argan olien til at beskytte deres hud mod solens stråler.

4. Forbedre sårheling

Hvis du har fået et sår, så er piller med Argan olie gode til at fremskynde helingsprocessen, og så heler dine sår også pænere.

Det er antioxidanter og vitamin-E i Argan olien, der forbedrer kroppens helingsproces.

Den bedste sårheling får du ved piller med Argan olie i.

5. Hjælper mod akne

Argan olie har en anti-talg effekt, som reducerer mængden af talg i huden.

En reducering af mængden af talg i huden minmere akne, og giver en flottere hud.

Folk der har store problemer med akne, kan altså havde stor gavn af Argan olien, og derudover bliver ar og hudirritation også mindre.

Både piller med Argan olie og den rene Argan olie, kan give personer med akne en positiv effekt.


«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *