Kangerlussuaq – eventyr ved polarcirklen

Kangerlussuaq

Grønland har mange smukke steder, i det hele taget er landet højt mod nord spækket med de vildeste naturoplevelser, der bare ligger og venter på blive oplevet. I denne artikel vil jeg fokusere på én af dem, og forhåbentlig give dig lysten til at udforske Grønland endnu mere.

Kangerlussuaq eller Søndre Strømfjord?

Navnet Kangerlussuaq lyder ret så eksotisk i de fleste danskeres ører, men hvis jeg nu i stedet siger Søndre Strømfjord, så har du måske alligevel hørt om stedet? De grønlandske byer skiftede for 16 år siden officielt navn fra de danske tilbage til de oprindelige grønlandske. Således blev Godthåb f.eks. til Nuuk og altså Søndre Strømfjord til Kangerlussuaq.

Eventyr ved polarcirklen

Kangerlussuaq ligger lidt ved polarcirklen, men stadig i den sydlige del af Grønland, hvilket siger lidt om, hvad det er for et land vi har med at gøre her. Ankommer til du til bygden, er der få steder at bo, men dog muligheder. Der er et hotel i bygden meget sigende døbt Hotel Kangerlussuaq og derudover tre vandrehjemmer af fin kvalitet.

Udover at være trafikcentrum i Grønland med fly og helikoptere til resten af landet, samt forbindelse til Danmark og Island, så er stedet her et glimrende udgangspunkt for de eventyrlystne danskere. Hovedattraktionen over alt i Grønland er naturen og her i Kangerlussuaq er det især indlandsisen, der er værd at opleve. Den er så til gengæld også hvad man må karakterisere som en oplevelse for livet. Kun 30 kilometer fra bygden tårner en kæmpe væg af is sig op. Du kan cykle eller vandre derud, eller blivet kørt i jeep, hvis du ikke er den aktive type. Er du for alvor til eventyr, så kan man komme op og klatre på indlandsisen.

Sådan kommer du til Kangerlussuaq

kangerlussuaq_02

Kangerlussuaq er faktisk det sted, der er nemmest at komme til fra Danmark, da Grønlands største og eneste internationale lufthavn ligger her. Det virker måske umiddelbart lidt mystisk at en by med kun 500 indbyggere har den største lufthavn, men det skyldes at Søndre Strømfjord blev grundlagt i 1941 som amerikansk militærbase og flyveplads. Siden har man udnyttet den lange landingsbane fra krigens tid til at de lidt større fly fra Danmark kunne lande her.

SAS har en sommerrute fra København til Kangerlussuaq, men Air Greenland er det eneste flyselskab der flyver ruten hele året. Kommer du fra Jylland, er du nødt til at runde København, da der kun flyves til Grønland fra Kastrup Lufthavn.


«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *