Cuba tropisk kommunisme

Tropisk kommunisme

– er hvad Cuba stadigvæk er! – og skynd dig nu at komme afsted inden USA eller europa kommer og ødelægger det! For Cuba er stadigvæk forholdsvis uspoleret af vestens kapitalisme, og det er en fornøjelse at opleve. Det første du møder når du træder ud af Havanas lufthavn er, udover den hidsige varme og luftfugtighed, gamle amerikanske biler. Nogle mere velbevaret end andre. Det vil være synd at sige det vrimler med dem, da de fleste cubanere ikke har råd til bil, men de der har, cruiser rundt i gamle flotte amerikanske biler. Gør dig selv den tjeneste og lej en gammel taxa til Havana. Chaufføren vil med glæde fortælle dig hvor lang tid bilen har været i familiens eje, og hvilken motor der er i. På spansk selvfølgelig, for engelsk taler de ikke meget af!

3 byer du skal forbi!

cuba - Fotograf Jonas Svendsen ©-4

Fotograf: Jonas Svendsen

Når rejsen går til Cuba, er det lidt en selvfølge at bruge et par dage i Havana. Havana er en fantastisk by, og er du på udkig efter salsarytmer og mojito er du kommet til den rigtige by. Du skal ikke gå mange meter gennem Havanas gamle gader før du møder en ny café/bar. To anbefalelsesværdige barer er helt klart La Bodeguita Del Medio og El floridita. La bodeguita for Mojito og El floridita hvis du skal have daiquries. Begge barer var Ernest Hemmingways favoritbarer, og prisen er også derefter. Når du er i Havana SKAL du bruge en dag på at gå igennem byen. Alle gader er nedslidte og vanvittigt charmerende. Haner og hunde løber over gaden, mens gadens børn spiller fodbold. Der kører nemlig ingen biler i midten af byen. Når du har vandret rundt og prøvet de forskellige caffér, kan du passende besøge Havana Clubs rommuseum, og købe en rom. Havana er intet mindre end en fantastisk by med en masse historie der ikke kan beskrives på disse få linier, men det er helt klart en af mine favoritstorbyer.

cuba - Fotograf Jonas Svendsen ©-1-14

Fotograf: Jonas Svendsen

Viñales ligger 2-300 km nord for Havana og er en stor dal fyldt med frugt og tobaksplatager. Her dyrkes verdens absolut bedste tobak. Tag en dag på hesteryg gennem dalens mange plantager som en rigtig cubaner. På turen får du blandt andet mulighed for at besøge en lokal bonde, og smage på hans afgrøder. Han viser dig blandt andet hvordan en cigar rulles, og lader dig smage på det bedste tobak i verden. En fornøjelse! Selvom staten tager 90% af alle hans afgrøder lader han dig stadig smage på hans frugter, og er yderst gæstfri. Selve byen er smuk, og bygninger er gamle pastelfarvede huse.

Trinidad er Cubas ældste by, og dermed også Cubas mest charmerende by. Byen er 500 år gammel og er brustensbelagt i midten af byen. Casa del musica byder på lækre mojitos og dejlig salsamusik fra Cubas bedste musikere. Fra Trinidad anbefales det at tage på sejltur ud til et af Cubas mange koralrev. Til de festglade mennesker findes et grottediskotek. Diskoteket er lavet i en drypstenshule og er en helt speciel oplevelse.

Cuba og fremtiden

Der er ingen tvivl om at Cuba er igang med en hastig vækst. Vil du opleve kommunisme på tætteste hånd, i trygge og frie rammer, samt kolde mojitos og turkisblåt vand på en bountystrand? Så er Cuba landet for dig. Det er nu du skal rejse, inden bonden ikke længere pløjer sin mark med ko og plov. Inden familien får skiftet hestevognen ud med en bil. Inden pressefriheden kommer og inden landet får lov at vokse.


«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *