Victoria Falls: Moder Naturs kunstværk

Victoria Falls: Moder Naturs kunstværk

Afrika gemmer på en lang række naturperler, som bare venter på at blive set, og er du naturelsker, bør flere afrikanske lande står meget højt på din liste over destinationer. På grænsen af eksotiske Zimbabwe og Zambia finder du en af verdens absolutte vidundere – Victoria Falls, som er et sandt kunstværk skabt af Moder Natur. I dette indlæg kan du læse mere om Victoria Falls og blive klogere på, hvorfor enhver Afrika-rejsende bør unde sig selv en dagstur til de fantastiske vandfald.

Et vidunder på grænsen mellem Zimbabwe og Zambia

På grænsen mellem Zimbabwe og Zambia på en strækning på over 1,7 kilometer finder du vandfaldene, som tilsammen udgør dette vidunder. Der er tale om et af verdens største vandfald, som er helt magisk at opleve med dens larmende, brusende vandmasser og regnbuerne, som pludselig opstår i spillet af vanddråber. Hvert år drager et utal af turister forbi de enestående vandfald – og det er med god grund. Der er i sandhed tale om et helt fantastisk og naturligt ”monument” med en stor betydning for området og de to landes kulturer.

Vandfaldet er opkaldt efter den engelske Dronning Victoria, da Dr. David Livingstone som den første formodede europæer fandt vandfaldet. Tæt derpå finder du også den lille by, Victoria Falls, som er blevet turistcentrummet omkring vandfaldene og et sted, der er kendt og elsket for de mange muligheder for adventure-aktiviteter, hvor du som besøgende kan få pulsen i vejret og adrenalin i blodet. Her kan du få en på opleveren og begive dig ud i mange former for ekstremsport, såsom rafting og bungyjump over Zambezi-floden. Her er noget for enhver smag, og det er således blot op til jer at finde jeres favoritsport. Man kan nemt få en dag eller to til at gå i og omkring Victoria Falls, så sæt hellere rigeligt med tid af, hvis I skal få det hele med.

Du kan også opleve vandfaldene fra vandsiden med en solnedgangscruise på Zambezi-floden i skumringstimen. Her kan du komme helt tæt på de store vandmasser med båden, hvilket er med til at sætte to streger under vandfaldets store kræfter og de enorme mængder vand, der hver eneste dag passerer vandfaldene.

Se Victoria Falls – en imponerende oplevelse

Hvis du allerede er solgt på idéen om Victoria Falls og det helt utrolige landskab i og omkring vandfaldene, der understreger naturens utrolige styrke og skønhed, er du bestemt ikke alene. Området er et yndet udflugtsmål for mange turister og er inkluderet i programmerne hos rigtig mange rejsebureauer. Der er derfor ganske gode muligheder for at opleve vandfaldene fra første række. Er kufferten pakket, kan du med fordel overveje NYATI Safari Rejser, som arrangerer flere fantastiske ture til Victoria Falls med en engelsktalende guide, så du får indsigt i og berøring med vandfaldenes historiske og kulturelle betydning for de to grænselande, Afrika og resten af verden.

Moder Natur er en vaskeægte kunstner med sans for detaljer, råstyrke og skønhed – alt sammen kombineret i Victoria Falls, som bør stå øverst på din liste over destinationer, hvis turen går til Afrika.


«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *