Kreta en vidunderlig ø i Middelhavet

Kreta den største græske ø i middelhavet

Kreta er en græsk ø , der er meget populær, især folk fra Skandinavien er meget tiltrukket af kreta. Kreta er den størst ø i Grækenland og den 5 største i hele Middelhavet med dens areal på 8.336 km². Øen har et flot natur landskab med høje bjerge, gamle flotte landsbyer. Befolkning betegner ikke dem selv, som grækere, de er stolte over deres selvstændige samfund og vil derfor stolt kaldes kretensere. På Kreta bruger man valutaen EURO, og tidsforskellen er +1 time i forhold til dansk tid. I 2011 havde Kreta et befolkningstal på 623.065.

Vejr og klima

Klimaet på Kreta er et mildt middelhavsklima, hvilet vil sige der er over 10 grader selv i vinterperioden. Foråret på øen starter i april måned, og temperaturen stiger helt hen til september måned, hvor den derefter falder igen, men der er dog stadig væk høj temperatur. Så hvis man vil have sol og varme skal man altså rejse efter foråret, så er man sikker på sol og sommer.

Strande

Der er mange strande på Kreta, både sand strande og sten strande. De fleste strande ligger på nordkysten, hvor strandene også er meget præget af turisme. Et godt råd til dit besøg på stranden er, at købe bade sko da der er mange sten ude i vandet der kan være glatte, hvis du har bare fødder, disse sko kan fås til billige penge i flere butikker på Kreta.

Attraktioner og seværdigheder

Paladset i Knossos er uden tvivl Kretas mest populære attraktion. Dette palads er enormt stort, hvilket reflektere sig i dens ca. 1400 værelser. Grundet dens størrelse er paladset blevet delt op i syd og vest fløjen.
I vest fløjen var der i gamle dage administration af madvarer og lager. I øst fløjen befandt kongens og dronningens gemakker.

Denne artikel er udarbejdet af rejse tjenesten 3 ferie tilbud, der forbinder kontakten mellem rejseselskaber og forbruger. Deres mission er, at give forbrugerene de bedste priser på deres næste rejse.


«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *